Mennyi idő után szükséges az ablakcsere?

Egy lakás felújítása adott esetekben kifejezetten sok időt vehet igénybe. Természetesen nem azért, mert a beltér nem lett megfelelően kialakítva és még dolgozni kell rajta, hanem azért, mert az emberek általában nem gondolnak arra, hogy az ablakcsere kivételes fontosságú, így a rossz nyílászárók miatt sokszor a beltéri elemek is megsérülhetnek.

Megrongálódhat például a fal, ugyanis hiába van szépen kifestve, ha az esőzések alkalmával a víz beszivárog a nyílászárókon, a végeredmény így is, úgy is valamilyen szintű anyagkárosodás lesz. Egy idő után lekopik a legjobb minőségű festék is, elkezd potyogni a vakolat, s így már nem kérdés az, hogy a lakás belsejének a felújítása miért tart ennyi ideig. Érdemes tehát odafigyelni arra, hogy milyen állapotban vannak a nyílászárók, mert sajnos néha óriási kárt tudnak tenni a szobákban.

Persze a beázásnál még meg sem említettük, hogy a kár nem csak a falakra terjedhet ki, hanem a szőnyegre, bútorokra és sajnos bizonyos esetekben még az elektromos hálózatra is, ugyanis egy földre elhelyezett hosszabbító meglehetősen nagy károkat képes okozni egy ingatlanban.

Hasonló ok miatt már háztűz is előfordult, ezért érdemes odafigyelnünk arra, hogy beázás esetén ne legyen semmilyen elektromos eszköz a földön, mert így a víz nagyon könnyedén elérheti és rövidzárlatot okozhat. Lényegét tekintve a nyílászárók cserélésére érdemes nagy hangsúlyt fektetni és nem szabad a legolcsóbb ablakokat megvásárolni, mert azok általában rövid időn belül tönkremennek. Keressük itt is a jó minőséget, mert csak azzal fogunk jól járni.

Tags: , ,

Comments are closed.